NEW CAMPAIGN OUT: DAY BIRGER ET MIKKELSEN

13/01/22 - 08:03 - In: Campaigns> News> Press> Work

Columbine Smille för DAY Birger et Mikkelsen

 

Photographed by Henrik Bülow

A while ago the lovely people at Day Birger et Mikkelsen asked be if I wanted to be their campaign face for 2013, and with Caroline de Maigret as the previous face of the brand it was, of course, kind of hard to say no! Here’s the result of the spring ad campaign! I’m very happy about this collaboration since I’ve always liked Day Birger et Mikkelsen, as you already know I love the contrasts between dressy and casual and I think that’s very much what the design and thoughts behind this brand are about. Can’t believe I’ll be seeing myself on spreads in some if the biggest European fashion magazines this year, feels kind of strange!

Some words from the press release going out today:

“DAY BIRGER ET MIKKELSEN is proud to announce their campaign face for ss13 and aw13 -Columbine Smille. Columbine is a well known fashion blogger and editor and have, for many years, been one of the most influental people at the Swedish fashion scene.

Columbine’s strong personality and amazing sense of style and fashion complete DAY BIRGER ET MIKKELSEN in a perfect way, where the goal is to always tell exciting stories and news.”

If you want to see a sneak peek of how it looked behind the scenes, take a look at the video below!

Så, för ett tag sedan frågade Day Birger et Mikkelsen mig om jag ville vara deras kampanjansikte för 2013 och med Caroline de Maigret som föregångare var det givetvis svårt att säga nej!  Här är en del av resultatet, nämligen vårkampanjen! Jag har ju alltid gillat kombinationen av dressat och bekvämt, en slags avslappnad elegans och det tycker jag är en väldigt stor del utav Day Birger et Mikkelsens estetik. From denna månad kommer det här uppslaget ligga i flera av Europas största modemagasin och det känns ju faktiskt nästan overkligt!

Ett utdrag från pressreleasen som skickades ut idag:

“DAY BIRGER ET MIKKELSEN är stolta över att kunna presentera sitt nya kampanjansikte för SS13 och AW13 – Columbine Smille. Columbine är en välkänd bloggare och moderedaktör, som under många år har varit en av de mest tongivande personerna på den svenska modescenen.

Columbines starka personlighet, samt otroliga känsla för stil och mode, kompletterar DAY BIRGER ET MIKKELSEN på ett perfekt sätt, vars mål är att alltid förmedla spännande historier och nyheter.”

Är du sugen på att se en liten sneak peek av hur det såg ut bakom kulisserna kan du ta en kik på videon här nedanför!

 

Vanessa- 3 February, 2013 at 11:14
Incredibly envious!! You look amazing in the shots and in the video. I especially like the outfit with the green parka at the end of the video. Cheers! x
Claudia- 25 January, 2013 at 03:59
Grattis!! You know, I'm a big supporter of you. So it makes me very happy to that is finally happening! I hope that Snap & Style brings you over to Tokyo one day, so I get to show you around my hood - which is the coolest in town - Daikanyama. Keep us posted <3
mia- 24 January, 2013 at 08:52
Har hittat låten! http://www.youtube.com/user/PEACE95LUV
Lumi Puputti- 24 January, 2013 at 08:24
For everyone who are wondering!! THE SONG IS Maiden by MØ LÅTEN HETER MAIDEN
Sherrie- 24 January, 2013 at 06:58
Congrats, enjoyed watching the video :)
Sandra- 24 January, 2013 at 11:24
så snyggt! Grattis!
Snapshots by J- 24 January, 2013 at 11:06
Congrats!
Eva- 23 January, 2013 at 10:53
Tillykke tillykke - velkommen til Danmark :)
Edith- 23 January, 2013 at 10:29
Hej Columbine! Tack för din syn på det hela! Visst är det helt nya spelregler i branschen och då tror jag precis som du säger att öppenhet och tydlighet är nyckelfaktorer för att inte skada vare sig sin egen eller journalistikens trovärdighet. Tack igen, och du, grattis till jobbet! / Edith
jessicaelvira- 23 January, 2013 at 09:30
Massa grattis till kampanjen! Supersnygga bilder!
Andrea- 23 January, 2013 at 07:49
Instämmer med alla andra: vad roligt, och gud vad stilig du är! Är också mycket intresserad av att få veta vad låten heter..??
Maiken- 23 January, 2013 at 04:23
You look stunning!
L'Oliphant- 23 January, 2013 at 04:10
Wow that's really great! ;)
Lissi- 23 January, 2013 at 04:07
Does anybody know this great song? Im in love! Pleeeease...
claudia- 23 January, 2013 at 01:11
CONGRATS! You're my favourite blogger, a real inspiration and I'm so happy for you! xxx styleinbetween.blogspot.be
Linda- 23 January, 2013 at 12:38
Du passar som en smäck där i kampanjen, grattis!
Linda- 23 January, 2013 at 11:08
Låten låten?? :)
Karolina- 23 January, 2013 at 02:09
Vad kul! Stort grattis!
Malin- 23 January, 2013 at 12:23
Ja men då hade jag rätt!! Det är du! Haha. Va in på deras webshop häromdagen och tyckte det va du på bilderna! Och så var det :) roligt!
Slibykings- 22 January, 2013 at 11:57
Great! Glad to know you are the new image ;)
Edith- 22 January, 2013 at 10:59
Jag undrar hur du reflekterar över din roll som modejournalist/moderedaktör på en stor tidning där du bör ha en oberoende och opartisk roll samtidigt som du gör reklam för ett varumärke?När gränsen mellan betald och partisk bloggare och oberoende och opartisk journalist suddas ut påverkas trovärdigheten för modejournalistiken. Hur ser du på problemet?
    columbine
    columbine- 23 January, 2013 at 02:47
    Hej Edith! Jag förstår absolut att denna fråga dyker upp och här kommer lite tankar kring detta. Först och främst: jag jobbar inte på heltid för Styleby (det gör inte Elin heller) vilket gör att jag är fri att bedriva annan verksamhet på övrig tid. Redan innan STYLEBY lanserades jobbade både jag och Elin främst med våra egna, personliga varumärken, något vi har fortsatt med under hela tiden och som också är en stor del utav vad magasinet är, dvs vi (även om det gäller främst Elin) som starka modepersonligheter. För mig personligen innebär ett sådant här samarbete att jag blir ännu mer vaksam och fokuserad på att sköta mitt arbete på Styleby, tex så har jag inte använt någonting alls från detta varumärke i de sidor jag producerar för Styleby sedan samarbetet trädde i kraft, för att just trovärdigheten givetvis är viktig för mig. Vi lever i en ny tid och Styleby försöker verka i den, både jag och Elin har karriärer vid sidan av magasinet (något som vi på Styleby ser fördelarna i) och är efterfrågade på annat håll, då ser verkligheten ut så här. Jag ser ingen större skillnad på detta och tex en stylist som är kontinuerligt insatt och delaktig i varumärkens kampanjer och som sedan gör jobb för stora modemagasin (det är dessutom inte sällan man ser att dessa varumärken exponeras även där). Jag säger inte att det är fel men jag vill påpeka att jag är helt öppen och berättar om de samarbeten jag gör och sticker inte under stolen med något. Det ger er möjligheten att granska och bedöma själva. Vi på Styleby är medvetna om att det finns synpunkter på detta men vi är professionella och skulle aldrig ge läsarna ett sämre magasin för att ge något varumärke en fördel. Hoppas att du känner att du fick svar på dina frågor.
Annika A- 22 January, 2013 at 10:45
Grattis!! Vad snygg du är! :)
allex- 22 January, 2013 at 10:43
...yes, I agree, they did choose a sympathetic, pretty girl with an exceptional sense for styling!
Caroline- 22 January, 2013 at 10:36
Yay I was so happy when I saw the first pictures of you in the DAY campaign, I do not think that they could have chosen someone better than you! You have such a cool, personal and inspiring style and I think you are one of the coolest cats out there! I do not read a lot of blogs but I read yours every day and I find your style very inspiring! Keep up the good work! x Caroline
Laura- 22 January, 2013 at 09:58
damn! damn! and once again damn! those clothes, stlying + you = amazing combination!
Johanna- 22 January, 2013 at 09:21
Grattis till kampanjen! Vrålsnygg som alltid :)
Karrin- 22 January, 2013 at 09:20
Snygg film! Jag undrar också över låten, vet du vad den heter? Tack!
Maria- 22 January, 2013 at 09:17
WOW Columbine!! Du når stadig nye høyder. Grattis! Og du er så utrolig flott!
Thefashionguitar- 22 January, 2013 at 09:07
Congrats!! Super nice babe
Anna Lou- 22 January, 2013 at 09:02
Wow, congratulations Columbine, that's so cool! You look stunning in the picture. Check out my outfit post from today, wearing Topshop Unique jacket, leopard jeans and Mulberry Alexa: http://annalouelliott.blogspot.com/2013/01/today-im-wearing_22.html Anna Lou X
Mia- 22 January, 2013 at 08:59
Vacker som alltid! Vilken låt är det? Har aldrig hört den tidgare. Snälla svara :)
Astrid- 22 January, 2013 at 08:52
VERY cool
monkeyshines- 22 January, 2013 at 08:37
sleek! Bises, monkeyshines http://monkeyshines-monkeyshines.blogspot.com/
Laura- 22 January, 2013 at 08:26
SO COOL! Love it <3 <3 <3
Emelie- 22 January, 2013 at 08:20
Alltså Columbine, du är så snygg och cool! Ser fram emot att se resten av kampanjen! Grattis (eller vad man säger)!! Kram E
zeny- 22 January, 2013 at 08:18
You remind me of Kate Moss in the picture above... :-)
Beauty 2 weeks ago Alexandra Aronsson

At Fendi Fall 2015 make-up artist Peter Philips presented a beautiful and smudgy eyeliner look with many layers of mascara, flawless skin and glossy natural lips. Completed with a messy, undone french twist that hair stylist Sam McKnight crowned with leather headbands in red, white, black and brown. A perfect and uncomplicated look, perfect for […]

Fashion 2 weeks ago Fanny Nord

The 34-year-old supermodel Gisele Bündchen, who is the highest paid model right now, is doing her last runway appearance at Colcci during São Paulo Fashion Week next month. Don’t panic yet – she won’t hide under a rock. Gisele will still be doing campaigns and editorials. So we all can breathe out now. Puh! Moda […]

Culture 3 weeks ago Sofia Chowdhury

Beckmans x Carin Wester  A Film by Karin Bellander, Veronika Larsson and Sara Rutberg. “Our two characters share the space through a split screen. They are both occupied with a search after something undefined, which they are carrying out in their own personal way. In the beginning you only get a cropped version of their presence, since the […]

Beauty 3 weeks ago Alexandra Aronsson

Make-up wise there where few surprises at London Fashion Week, the no-make-up trend with a 90’s twist was big here too. Luckily there are always shows that stands out a little extra and this season the once I picked out all had something in common, black details! Giles Fall 2015 At Giles Fall 2015 the girls looked […]

Guys 3 weeks ago Fanny Nord

Staffan Lindström (MIKAs) is a model based in Stockholm. He has worked with Filippa K Man, Gucci, Hermès and Givenchy, Dries Van Noten just to name a few. We wanted to get to know the person behind the photos and off the catwalk and therefore we asked him 6 quick questions. Let us present the […]

Culture 3 weeks ago Sofia Chowdhury

Beckmans x Filippa K A Film by William Hesseldahl, Stephanie Abdullah and Maximillian George. “The story is told by cross-cutting between two different locations at different points in time. In the first, a woman is running away and in the other she is chasing after someone. The stories converge as the plot unfolds. Stephanie Abdallah, Maximilian […]

Fashion 3 weeks ago Fanny Nord

Now that Milan Fashion Week is over, we wanted to list the most memorable looks from the shows. Dresses, jackets and headphones – take a look and let the jaw drop! This patchwork fur coat from Salvatore Ferragamo definitely cached our eyes. Speaking of patchwork fur coats.. Here’s one in from MSGM.  Are we the only ones […]

Beauty 4 weeks ago Alexandra Aronsson

Oh, Dolce & Gabbana how I love how the two of you portrait mothers! Because that is what Dolce & Gabbana Fall 2015 was, a celebration to mothers. Classy, sexy, elegant and very feminine mothers. A winged eyeliner and red lips a messy undo with hair accessories. We have seen it before but it never […]

Fashion 4 weeks ago Fanny Nord

Missoni followed the stream this season and did as all of the big names – aimed for the seventies. While the others took inspiration from the fashion, Missoni Fall 2015 really reminded us of the interior colors and the retro furniture. The colors looked like they were taken straight from a sofa in a retro […]