MODERN CLASSICS

12/11/14 - 01:43 - In: Wardrobe favorites

So I thought that I would show you guys some of my old and new wardrobe essentials. Black, white and crimson never goes out of style so you can’t go wrong with clothing and accessories in these colors!

1. Neat black pumps with rounded toe, from Christian Louboutin, style: “Fifi”. As you already know, I’ve been looking for the perfect black pumps for ages now, I really wanted these ones but I think this pair from Louboutin are great too. A round or almond shaped toe on a pair of high heeled pumps really makes them into the ultimate classic. Also, skip the platform and go for black matte leather for an even more classic look. The heel should be high but still “walkable”, not too thick, not too thin.

2. Perfect base, Chanel’s “Vitalumière aqua compact” is truly perfect. You already know that the tinted moisturizer from Laura Mercier is one of my favorite products but I’ve realized that this foundation suits my skin way better during the cold months, since it provides my skin with a lot of moisture but still with a well balanced coverage. Also, I’m a sucker for the Chanel packaging, they’re modern classics indeed.

3. Heart shaped pocket mirror from Marc by Marc Jacobs. Sweet but durable and practical if you need to put some make up on when you’re already on your way, like me, most of the times…

4. Notebook for restaurant tips from Smythson. I know, this seems like the most uncalled-for thing there is, but honestly, countless are the times when I’m somewhere away from home trying to find that super fierce restaurant a friend of a friend has told me about, or just to find my way back to that great restaurant I visited last time. Sure, you could just takes note with your phone but this is such a nice way to keep notes, call me old school but I like it.

5. Aviators from Ray Ban, size M. Well, these are kind of obvious classics. Personally I love Ray Bans and own various styles, I think they have a good fit and are of high quality. The Aviators goes with anything really and are a life saver the days you look more dead then alive..

6. Striped T-shirt with long sleeves from Comme des Garçons, PLAY collection.  You can never own too many striped tops. For real, you can not. This one with a crew neck has the perfect stripes and just that extra little detailing that I’m always looking for. This is a true classic that never goes out of style.

7. Scented bodylotion from Diptyque in the scent “Philosykos”. I don’t use perfume every day and I’m obsessed (OBSESSED, I tell ya) with indulging my body with luxurios body lotions. If you haven’t looked in to Diptyque yet, you really should, they make the most wonderful scents that really stays on and with neat looking packaging. My favorite is this scent, that smells like mellow figues.

8. Black & white Converse. Well, it’s safe to say that these babies also have a save spot among the wardrobe essentials. You can wear them with almost anything, they’re comfy and not too expensive either. I had a pair in this particular color combo years ago but I haven’t been able to find them since I moved so I actually bought a new pair in London.

Tänkte att jag skulle visa er några nya och gamla favoriter som redan är eller kommer att bli garderobsklassiker. Svart, vitt och karmosinrött går aldrig ur tiden, så plagg och accessoarer i dessa färger kan aldrig gå fel.

1. Pumps i modellen “Fifi”, från Christian Louboutin. Som ni vet har jag letat länge efter ett par svarta, enkla pumps med rund eller mandelformad tå, utan platå och i matt läder. Det har visat sig vara svårare än vad man skulle kunna tro. Drömparet är ju dessa men jag tycker att det här paret fyller ut samma funktion. De är nätta och har perfekt klack, inte för tunn eller för tjock och bra höjd (10 cm), liksom tillräckligt höga men fortfarande relativt bekväma.

2. Chanels foundation “Vitalumière aqua compact”. Som ni redan vet gillar jag ju även Laura Merciers färgade dagkräm i kompakt form men då min hy blir aningen torr under vinterhalvåret håller jag fast vid denna. Den tillför fukt, är lätt att applicera och täcker lagom mycket. Dessutom är jag en sucker för Chanels förpackningar.

3. Hjärtformad spegel, Marc by Marc Jacobs. Söt men slittålig och har dessutom både vanlig och förstoringsspegel, perfekt om man måste sminka sig samtidigt som man är på väg någonstans (det blir lätt så för mig..).

4. Anteckningsblock för restaurangtips från Smythson. Jag vet, det kan kännas som världens mest onödiga pryl men otaliga är de gånger då jag reser och ska komma på vilken gata den där fantastiska restaurangen som någons kompis kompis tipsade om, har man inte ett superminne då kan det vara klurigt. Visst kan man skriva upp tips på mobilen men i denna är det uppspaltat för namn, adress, stad och telefonnummer, dessutom är det ju ett jäkligt snyggt sätt att förvara alla dessa härliga tips.

5. Solglasögon, Ray Bans “Aviator” i storlek M. Detta är ju en rätt självskriven klassiker. Personligen älskar jag Ray Ban och har flera olika modeller, tycker att de sitter bra och håller en hög kvalitét. Just Aviatormodellen funkar till det mesta och är en räddare i nöden de dagarna man ser mer död ut än levande.

6. Randig tröja, Comme des Garçons PLAY. Har ca 100 randiga tröjor, man kan helt ärligt inte ha för många. Den här varianten är perfekt då den, i stor sett, bara är en långärmad bomullstshirt med rund hals (tycker det är absolut finast när det kommer till randiga tröjor) men fortfarande med en kul detalj.

7. Diptyques bodylotion i doften “Philosykos”. Använder inte parfym varje dag och är besatt av att smörja in mig så den här väldoftande lotionen är, med andra ord perfekt. Kan verkligen rekommendera Diptyque om ni inte redan har testat på det, de producerar fantastiska dofter som verkligen sitter och förpackningarna är fina att ha ståendes i bokhyllan eller badrumsskåpet.

8. Svart/vita Converse. Också dessa har ju en självskriven plats i basgarderoben. Passar till det mesta, är bekväma och inte allt för dyra. Hade ett par i just denna färgsättning för flera år sedan men då jag inte har kunnat hitta dem sedan jag flyttade så fick det bli en nyinvestering i London.

 

151013 - Columbine- 16 October, 2013 at 04:35
[...] top (one of my wardrobe essentials, remember?) from Comme des Garçons PLAY collection, necklaces from Line & Jo and Thomas [...]
isabelle- 15 November, 2012 at 06:08
säljer en helt ny chloé-parfym, l'eau de chloé till bra pris på tradera! columbines favorit om jag inte missminner mig! ta en titt här http://www.tradera.com/ny-chlo%C3%A9-l-eau-de-chlo%C3%A9-50-ml-edt-i-kartong-nypris-585-kr-auktion_341490_168216541
LINSEY SIJMONS- 15 November, 2012 at 12:40
I'm searching for the perfect striped sweater for a while now but I think the Comme Des Cargons is the one. WITH LOVE, LINSEY / POSE-BLOG.COM
Anna- 14 November, 2012 at 08:59
Storleken på Play-tröjorna? Hur skulle du säga att de är? Så fina...
  columbine
  columbine- 15 November, 2012 at 03:10
  Normala. Det kan dock vara bra att ha i åtanke att de är i 100 % bomull och alltså inte är stretchiga. Min är i storlek S och då sitter den inte supertight men heller inte löst.
Julia- 14 November, 2012 at 08:22
Var köper du dina Smythson-block?
  columbine
  columbine- 15 November, 2012 at 03:11
  Detta köpte jag på Bond Street i London men det går att köpa deras block på hemsidan eller hos Net-a-porter.com
Ania- 14 November, 2012 at 07:02
such agreat post! I love that you used those three colors! converse may be too obvious but they are just essential-est ! xx www.aniacyk.blgospot.com
Marjolein- 14 November, 2012 at 05:48
Those are some great essentials and... the look good together too, color wise! Bises, Marjolein nevertoopolished.com
dulce- 14 November, 2012 at 04:29
love all of them
Julia- 14 November, 2012 at 03:22
Älskar sådana här inlägg, mer sånt! Xx
Beauty 4 days ago Alexandra Aronsson

Everyone loves a bargain and when you find something that is both price worthy and good for your skin you really hit the jackpot. Like REN Rosa Centifolia Express Make-up Remover, €14- a 3-1 product that works as a cleanser, make-up remover and facial toner in one. A milky formula that feels soothing and smooth on […]

Culture 1 week ago Sofia Chowdhury

EDITION X is the name of the New Era x Foot Locker collaboration releasing a series of limited edition snapbacks starting Feb. 26. The first collection Xclusive NE 001 dropping today consists of four handmade 59FIFTY and 9FIFTY caps in a monochromatic palette with the team logos of the NY Yankees, LA Dodgers and Brooklyn Nets. Available at […]

Culture 1 week ago Sofia Chowdhury

Beckmans x Whyred A film by Caroline Andersson & Nathalie Hallman “We are Caroline Andersson and Nathalie Hallman, graduates at the Visual Communication programme at Beckmans College of Design. Our roles in the making of the short film Scarlet Vice have been art directors, writers, producers, investorsand overall visionaries. Scarlet Vice is our last big […]

Beauty 1 week ago Alexandra Aronsson

When seeing the make-up for Marc Jacobs Fall 2015 there is no doubt that this Fall will be all about the nineties. The pale matte skin, bushy eyebrows and bold matte lips -it is like travelling 20 years back in time. To get the right matte effect, intesity of colour and contour of the lips […]

Fashion 1 week ago Fanny Nord

Adidas are celebrating Adidas Superstars 40th celebration and to celebrate, the Sneakersnstuff x adidas Superstar made a “Shades of White” collection. “The most common tone of white in Stockholm houses and apartments has a little but of a mix between eggshell and grey in it.” The Sneakersnstuff x adidas Stan Smith “Shades of White” features […]

Fashion 1 week ago Fanny Nord

In celebration of their shared passion for music, motorbikes and the art of making, the two British designers epitomize daring craftsmanship through innovative fashion design. The design ended up as a strictly limited edition leather biker boot, made from the finest quilted Italian calf leather with solid metal and rubber detailing. Unisex! “Since the day we opened the doors to the […]

Fashion 1 week ago Fanny Nord

JustFab, formerly JustFabulous, is an online subscription fashion retailer that carries selections of shoes, handbags, jewelry, and denim. It offers a personalised shopping experience based on members’ indicated fashion preferences. We spoke to Gerrit Müller, the President of JustFab Europe and asked him about the JustFab concept. How did it all start? – We saw […]

Culture 2 weeks ago Sofia Chowdhury

Beckmans x Cheap Monday A film by Simon Jung Krestesen & Jens Löfgren ” We both have a strong focus on film and started the year coming back from internships with filmmakers in USA, Simon in New York and Jens in Los Angeles. We knew early on that we wanted to team up for this fashion […]

Beauty 2 weeks ago Alexandra Aronsson

The glue-on colourful leather-eyeliner from Spring 2015 as seen on Fendi has moved and got another texture. At Ohne Titel a caviar beaded plum eyeliner below the waterline was shown. While James Kaliardos, make-up artist at the Rodarte Fall 2105 show, chose a liner of Swarowski stones that he attached to the midsection below the waterline. […]