HOW TO WEAR: THE MINI SKIRT

12/05/02 - 06:50 - In: How to wear

Det kan vara bra att klä ner den lille kjolen något om det är så att man har klackar till, visar man mycket ben är det fint att balansera upp det med något lite mer påklätt upptill. Kavajen gör ju att det känns lite uppklätt men jag gillar inte när det blir för tjusigt så det får bli en finstickad, randig tröja under (som inte är för tight, kort kjol+tight tröja går bort för min del). Jag är inte den som plockar bort något från min outfit innan jag går ut genom dörren, ofta blir det tvärtom så halsbanden sitter fint mot det randiga.

Kjol från Topshop (finns i butik på Sergelgatan i Stockholm, dock endast ett fåtal kvar!), randig tröja från Cos, kavaj från Tiger of Sweden, halsband från H&M och Forever21, skor från Alexander Wang.

-

You may want to dress down the mini skirt a bit when you’re wearing heels, if you show a lot of legs it’s a good idea to be a bit more covered on your upper body. The blazer makes the outfit a bit more dressed up but I hate feeling over dressed, so I’m wearing a knitted striped top underneath (which is not too tight, I don’t like the combo of short skirt +tight top, feels like I’m wearing a straitjacket). I’m not the girl who takes something away from my outfit before I walk out the door, it often tends to be the contrary, so the necklaces are that final touch (although, I have to admit, that “final touch” isn’t always that thought through).

Skirt from Topshop, striped knit from Cos, blazer from Tiger of Sweden, necklace from H&M and Forever21, shoes from Alexander Wang.


Vill man köra lite mer casual är det bara hoppa kavajen och köra på loafers istället.

Loafers från Charlotte Olympia.

-

For a more casual style, just skip the blazer and switch the heels for a pair of loafers.

Loafers, Charlotte Olympia.

Mönstermania! Ska man köra mönster kan man lika gärna köra all in. Hade mer än gärna haft ett par mönstrade klackar, helst dessa från Dries van Noten men då de inte ingår i min garderob fick det bli ett par nätta, beiga sandaletter istället. Säkert kort. Tycker fortfarande att Proenza Schoulers resort 2011 är the bomb, vissa kollektioner är det ju så där med, fascinationen dör liksom aldrig ut. SÅ, det jag vill säga är att man inte alltid behöver satsa på de allra senaste trenderna utan istället använda sig av plagg som passar ens egen stil. Det är lätt att vara rädd för att investera i plagg som känns annorlunda när det gäller färg, form och mönster för att man är rädd för att det ska gå ur tiden men har man den där känslan (ni vet, den där måste ha-känslan) så brukar det oftast vara rätt ändå. Så funkar det i alla fall för mig. I vilket fall, här har jag åter igen kört på klassikern avklätt nertill, påklätt upptill. Luvtröjan (den senaste tiden har jag varit så sjukt sugen på hoodies) fungerar bättre än vad man tror under en kappa och den voluminösa siluetten känns fin i kontrast till den kortkorta kjolen.

Kjol från Proenza Schouler, hoodie från Hope, kappa från Üterque, sandaletter från Topshop.

-

Print mania! If you’re going for prints you might as well go all in. I Still think the Proenza Schouler resort 2011 is the bomb, sometimes you never get over the fascination for a collection and this is the case with this one .SO, what I want to say is that you don’t always have to go for the most recent trends, but instead use the pieces that suit you and your own style. It’s easy to be afraid of investing in pieces that are different when it comes to color, shape and pattern beacuse you think it will go out of style but if you get that must have feeling about a garment it’s usually right. That’s often how it works for me. I spend money on the pieces that feels almost like art, the ones that no high street store can copy, and then I buy cheaper basic wear (I know that people say you should do the opposite and it’s up to you, but this is how I do). Anyway, with this outfit I wanted to create an overload of prints (would love to have a pair of patterned heels as well, preferably these ones from Dries van Noten, but since they’re not a part of my wardrobe I went for a pair of neat beige sandals instead) and I wanted the silhouette to be kind of big, to create a contrast against the little printed mini skirt. Also, I added a hoodie (I don’t know why but I’m obsessed with hoodies at the moment and wearing them under coats.

Skirt from Proenza Shouler, hoodie from Hope, coat from Üterque, sandals from Topshop.


Det där med kjol..ja det var en lögn för här är det ju, uppenbareligen en klänning. Men det går ju att skapa illusionen av en kjol om man bara slänger på sig en tröja över (jag vet, MAGIC!). Ska man köra på ett par enkla pumps och inte något som täcker över foten aningen mer så tycker jag att det är rätt nice att ha en något längre kappa. Jag vet, det verkar som att jag blir skräckslagen av att visa hud men jag gillar ju den påklädda looken och tycker inte att det är mindre hett än att visa mycket hud, tvärtom. Den stickade tröjan gör sitt, lager på lager kan inte gå fel, inte heller oversize (jag får typ panik om allt jag har på mig är för tight).

Klänning från Acne, stickad tröja från Velour, kappa från Topshop, pumps från Christian Louboutin.

-

Ok, so I lied. This is not a skirt, it’s a dress. BUT if you just put a sweater over it, it practically is a skirt. Magic, I know. I you want to pair the skirt (or dress or whatever) with a pair of plain pumps and not a pair of heels that covers the feet a bit more I think it’s good idea to go for a, a bit longer coat. I know, you must think that I get totally freaked out by showing skin but I like the more covered look and I don’t think that showing more skin equals hotness, I think it often is the contrary. The knitted sweater is oversized (what DOES get me panic is when clothes are to tight, at least if all of them are. If I don’t have anything oversized on, I freak out. Ok, not really, but almost) and you can’t go wrong with a bit of layering.

Dress from Acne, knitted sweater from Velour, coat from Topshop, pumps from Christian Louboutin.

Paljett-minin. Svår att hantera. Det blir lätt lite too much med minkjolar i paljett men kör man på med lite lager på lager upptill (nej men jag vet, tjatigt) så funkar det fint. Tshirt med tryck (vill bara ha fler och fler), oversizad läderväst (misslyckat försök att visa den på denna bild, orkar aldrig ta så många bilder men den är där under, var så säkra), militärjacka, ett par armband och så ett par snörade sandaletter på det så känns det inte jobbigt att knalla ut genom porten.

Kjol från Topshop (yes, ett utav mina val för Topshop Edited, finns i butiken på Sergelgatan i Stockholm), topp från Acne, läderväst från H&M, militärjacka från Monki, skor från Zara, armband från Zanzlöza Zmycken och Balenciaga.

-

The sequin mini is a tricky one. It easily gets a bit too much. The trick is not to wear it with, for example, a cropped top and go for layering (I know, shocker, right!?). Printed tshirt (can’t get enough of them), oversized leather vest (such an awful attempt to show it but it’s right there, under the military jacket, I promise), several bracelets, military jacket and a pair of laced up heels and you’re good to go.

Sequin mini skirt from Topshop, top from Acne, leather vest from H&M, military jacket from Monki, shoes from Zara, bracelets from Zanzlöza Zmycken and Balenciaga.

 

Puh! Jag är ingen expert och tycker inte riktigt att det finns några rätt eller fel när det kommer till hur man ska klä sig men jag får ofta frågor från er om hur man matchar vissa typer av plagg eller om jag kan ge stiltips så jag tänkte att detta kanske kunde vara ett trevligt tema för bloggen? Detta är ju endast hur just jag helst matchar enskilda plagg och absolut inte ett sätt att pracka på er hur ni väljer att bära dem men kanske ett sätt att visa hur man kan tänka när man slänger ihop outfits med plagg som många har i sin garderob eller som man kanske är sugen på att slå till på.

Vad säger ni, hiss eller diss?

-

Pju! I don’t think there are any right or wrong choices when it comes to how to dress but I often get questions from you on how to wear surtain types of clothes/accessories/shoes andd thought that this could be a nice concept here?

Keep in mind that this is just how I like to wear it and not a way to force you guys into doing the exact same thing, I’m hoping it’s a way of showing how you could think when you’re putting together outfits with pieces that many of you already have in your wardrobes or are maybe about to invest in.

So, what do you think, good or bad?

 

Fashion 6 days ago Fanny Nord

Countdown! I hope you’re just excited as we are for the upcoming Fashion Weeks. We are taking you through the best shows every day, from Stockholm to Paris. We also have a bunch of interviews with fashion-profiles and designers to share with you. Make yourself comfortable and we’ll take you through the highlights of 2015’s fashion […]

Culture 1 week ago Fanny Nord

A bunch of thrilled guest arrived at skyddsrummet on Friday 16th January lusting for a after party only Saurabh x Fashion Networks can throw. More known as the best annual party ever. So just like the awards winners that we are we wanna give a huge thanks, on behalf of Saurabhs dog malte, to the […]

Fashion 2 weeks ago Fanny Nord

Valentino makes us longing for spring and summer with these seashore ads for Spring/Summer 2015. The memaid-looking models are Maartje Verhoef, Grace Simmons, Hedvig Palm, Vanessa Moody and Clémentine Deraedt. The shot took place in the woods of Punta Alauscany on Tuscany and the young unseen Michal Pudelka was chosen by the Valentino designers Maria Grazia […]

Fashion 2 weeks ago Sofia Chowdhury

Stella McCartney takes a seventh spin with Natalia Vodianova as the face of the Spring 2015 campaign. Not that we are complaining! Natalia is working looks full-length and close-ups with the metallic Falabella bags like the pro she is. The campaign was shot by the London based rookie photographer Harley Weir in Ibiza and styled […]

Fashion 2 weeks ago admin

Jourdan Dunn is finally on the cover for Vogue UK, looking glorious as always. Even though the cover could have been mistaken for some housekeeping magazine, it proves that Jourdan Dunn is one of UK’s greatest models. For the February issue Jourdan is wearing a Prada dress with a romantic glow that embraces her, making this cover just as […]

Culture 2 weeks ago admin

The parties of all the parties will be held in Stockholm on Friday. An annual and legendary event signed by Saurabh Sinha and Fashion Networks together with world-class sponsors each year. With the host’s magic cards for each party (this year it’s something that has to do with tech) and an impressive guest list, the party is […]

Fashion 2 weeks ago Fanny Nord

Hurray! 10-years-anniversary for Stella McCartney x adidas and they continue to create awesome workout-wear for us. The point of this collection is to reach out to younger sport-jocks and by that, doing the collection more affordable. The prices are between €17 to €85. They want to bring the same cool, luxury feeling that the older […]

Fashion 2 weeks ago Sofia Chowdhury

Yesterday Kim Kardashian West dropped the first look of her Vogue Australia cover, which in total will be her second Vogue cover! The first one, which was widely criticized, was wedding themed for Vogue US together with her husband Kanye West. For Vogue Australia Kim dons a breezy white palette with the words “honest, proud & endearing” describing […]

Fashion 3 weeks ago Sofia Chowdhury

The epic Marc Jacobs Spring 2015 campaign have leaked and features an impressive army of nine moody models donning the Spring-collection together with chunky black bobs and no-makeup makeup as they did in the show. Kendall Jenner who received a lot of love from designers during the Spring 2015 fashion week joins supermodels Karlie Kloss, Adriana Lima, Joan […]