HOW TO WEAR: THE MINI SKIRT

12/05/02 - 06:50 - In: How to wear

Det kan vara bra att klä ner den lille kjolen något om det är så att man har klackar till, visar man mycket ben är det fint att balansera upp det med något lite mer påklätt upptill. Kavajen gör ju att det känns lite uppklätt men jag gillar inte när det blir för tjusigt så det får bli en finstickad, randig tröja under (som inte är för tight, kort kjol+tight tröja går bort för min del). Jag är inte den som plockar bort något från min outfit innan jag går ut genom dörren, ofta blir det tvärtom så halsbanden sitter fint mot det randiga.

Kjol från Topshop (finns i butik på Sergelgatan i Stockholm, dock endast ett fåtal kvar!), randig tröja från Cos, kavaj från Tiger of Sweden, halsband från H&M och Forever21, skor från Alexander Wang.

-

You may want to dress down the mini skirt a bit when you’re wearing heels, if you show a lot of legs it’s a good idea to be a bit more covered on your upper body. The blazer makes the outfit a bit more dressed up but I hate feeling over dressed, so I’m wearing a knitted striped top underneath (which is not too tight, I don’t like the combo of short skirt +tight top, feels like I’m wearing a straitjacket). I’m not the girl who takes something away from my outfit before I walk out the door, it often tends to be the contrary, so the necklaces are that final touch (although, I have to admit, that “final touch” isn’t always that thought through).

Skirt from Topshop, striped knit from Cos, blazer from Tiger of Sweden, necklace from H&M and Forever21, shoes from Alexander Wang.


Vill man köra lite mer casual är det bara hoppa kavajen och köra på loafers istället.

Loafers från Charlotte Olympia.

-

For a more casual style, just skip the blazer and switch the heels for a pair of loafers.

Loafers, Charlotte Olympia.

Mönstermania! Ska man köra mönster kan man lika gärna köra all in. Hade mer än gärna haft ett par mönstrade klackar, helst dessa från Dries van Noten men då de inte ingår i min garderob fick det bli ett par nätta, beiga sandaletter istället. Säkert kort. Tycker fortfarande att Proenza Schoulers resort 2011 är the bomb, vissa kollektioner är det ju så där med, fascinationen dör liksom aldrig ut. SÅ, det jag vill säga är att man inte alltid behöver satsa på de allra senaste trenderna utan istället använda sig av plagg som passar ens egen stil. Det är lätt att vara rädd för att investera i plagg som känns annorlunda när det gäller färg, form och mönster för att man är rädd för att det ska gå ur tiden men har man den där känslan (ni vet, den där måste ha-känslan) så brukar det oftast vara rätt ändå. Så funkar det i alla fall för mig. I vilket fall, här har jag åter igen kört på klassikern avklätt nertill, påklätt upptill. Luvtröjan (den senaste tiden har jag varit så sjukt sugen på hoodies) fungerar bättre än vad man tror under en kappa och den voluminösa siluetten känns fin i kontrast till den kortkorta kjolen.

Kjol från Proenza Schouler, hoodie från Hope, kappa från Üterque, sandaletter från Topshop.

-

Print mania! If you’re going for prints you might as well go all in. I Still think the Proenza Schouler resort 2011 is the bomb, sometimes you never get over the fascination for a collection and this is the case with this one .SO, what I want to say is that you don’t always have to go for the most recent trends, but instead use the pieces that suit you and your own style. It’s easy to be afraid of investing in pieces that are different when it comes to color, shape and pattern beacuse you think it will go out of style but if you get that must have feeling about a garment it’s usually right. That’s often how it works for me. I spend money on the pieces that feels almost like art, the ones that no high street store can copy, and then I buy cheaper basic wear (I know that people say you should do the opposite and it’s up to you, but this is how I do). Anyway, with this outfit I wanted to create an overload of prints (would love to have a pair of patterned heels as well, preferably these ones from Dries van Noten, but since they’re not a part of my wardrobe I went for a pair of neat beige sandals instead) and I wanted the silhouette to be kind of big, to create a contrast against the little printed mini skirt. Also, I added a hoodie (I don’t know why but I’m obsessed with hoodies at the moment and wearing them under coats.

Skirt from Proenza Shouler, hoodie from Hope, coat from Üterque, sandals from Topshop.


Det där med kjol..ja det var en lögn för här är det ju, uppenbareligen en klänning. Men det går ju att skapa illusionen av en kjol om man bara slänger på sig en tröja över (jag vet, MAGIC!). Ska man köra på ett par enkla pumps och inte något som täcker över foten aningen mer så tycker jag att det är rätt nice att ha en något längre kappa. Jag vet, det verkar som att jag blir skräckslagen av att visa hud men jag gillar ju den påklädda looken och tycker inte att det är mindre hett än att visa mycket hud, tvärtom. Den stickade tröjan gör sitt, lager på lager kan inte gå fel, inte heller oversize (jag får typ panik om allt jag har på mig är för tight).

Klänning från Acne, stickad tröja från Velour, kappa från Topshop, pumps från Christian Louboutin.

-

Ok, so I lied. This is not a skirt, it’s a dress. BUT if you just put a sweater over it, it practically is a skirt. Magic, I know. I you want to pair the skirt (or dress or whatever) with a pair of plain pumps and not a pair of heels that covers the feet a bit more I think it’s good idea to go for a, a bit longer coat. I know, you must think that I get totally freaked out by showing skin but I like the more covered look and I don’t think that showing more skin equals hotness, I think it often is the contrary. The knitted sweater is oversized (what DOES get me panic is when clothes are to tight, at least if all of them are. If I don’t have anything oversized on, I freak out. Ok, not really, but almost) and you can’t go wrong with a bit of layering.

Dress from Acne, knitted sweater from Velour, coat from Topshop, pumps from Christian Louboutin.

Paljett-minin. Svår att hantera. Det blir lätt lite too much med minkjolar i paljett men kör man på med lite lager på lager upptill (nej men jag vet, tjatigt) så funkar det fint. Tshirt med tryck (vill bara ha fler och fler), oversizad läderväst (misslyckat försök att visa den på denna bild, orkar aldrig ta så många bilder men den är där under, var så säkra), militärjacka, ett par armband och så ett par snörade sandaletter på det så känns det inte jobbigt att knalla ut genom porten.

Kjol från Topshop (yes, ett utav mina val för Topshop Edited, finns i butiken på Sergelgatan i Stockholm), topp från Acne, läderväst från H&M, militärjacka från Monki, skor från Zara, armband från Zanzlöza Zmycken och Balenciaga.

-

The sequin mini is a tricky one. It easily gets a bit too much. The trick is not to wear it with, for example, a cropped top and go for layering (I know, shocker, right!?). Printed tshirt (can’t get enough of them), oversized leather vest (such an awful attempt to show it but it’s right there, under the military jacket, I promise), several bracelets, military jacket and a pair of laced up heels and you’re good to go.

Sequin mini skirt from Topshop, top from Acne, leather vest from H&M, military jacket from Monki, shoes from Zara, bracelets from Zanzlöza Zmycken and Balenciaga.

 

Puh! Jag är ingen expert och tycker inte riktigt att det finns några rätt eller fel när det kommer till hur man ska klä sig men jag får ofta frågor från er om hur man matchar vissa typer av plagg eller om jag kan ge stiltips så jag tänkte att detta kanske kunde vara ett trevligt tema för bloggen? Detta är ju endast hur just jag helst matchar enskilda plagg och absolut inte ett sätt att pracka på er hur ni väljer att bära dem men kanske ett sätt att visa hur man kan tänka när man slänger ihop outfits med plagg som många har i sin garderob eller som man kanske är sugen på att slå till på.

Vad säger ni, hiss eller diss?

-

Pju! I don’t think there are any right or wrong choices when it comes to how to dress but I often get questions from you on how to wear surtain types of clothes/accessories/shoes andd thought that this could be a nice concept here?

Keep in mind that this is just how I like to wear it and not a way to force you guys into doing the exact same thing, I’m hoping it’s a way of showing how you could think when you’re putting together outfits with pieces that many of you already have in your wardrobes or are maybe about to invest in.

So, what do you think, good or bad?

 

plump sexy- 24 September, 2014 at 03:32
Hi there it's me, I am also visiting this web page daily, this website is truly pleasant and the users are genuinely sharing pleasant thoughts.
HIT ME! | Columbine- 10 June, 2012 at 06:47
[...] How to wear: The mini skirt [...]
Kari- 10 May, 2012 at 10:16
Veldig fine tips. Vil gjerne ha flere sånne saker.
Elin- 7 May, 2012 at 08:36
MER SÅNT HÄR! Mycket bra och inspirerande, vill se mer av
Françoise- 5 May, 2012 at 12:53
Thank you for such a good multiple inspiration ! You should do that more often, see the number of enthusiast comments ! As for me, I tried it today. Quite successful ! Have a nice week-end, Françoise.
Az- 5 May, 2012 at 11:23
Jättebra inlägg! Fler sådana, bitte!
Maria- 4 May, 2012 at 09:12
Superbra inlägg, stor hiss! Tycker det svåra är just att kombinera plaggen så det här var en jättestor inspiration, hoppas det blir ett återkommande inlägg! Gillar även ditt samarbete med topshop edited starkt!
amelie- 4 May, 2012 at 04:19
are these shoes from Zara new???????????
  columbine
  columbine- 4 May, 2012 at 04:40
  Hi Amelie! No, unfortunatly they're about 3 years old:(
Giovi- 3 May, 2012 at 08:08
LOVE IT!
linnea- 3 May, 2012 at 08:01
ett riktigt uppskattat inlägg! kul att se hur du tänker lite kring plaggen
Johanna- 3 May, 2012 at 07:58
Hiss! Fantastiskt inspirerande. Mycket mer sånt :) Du är grym!
Hanna- 3 May, 2012 at 07:54
Superbra inlägg, mer sånt här! toppen<3
Linda- 3 May, 2012 at 07:30
HISS! Och en snabb fråga bara, när köpte du sandaletterna från topshop på bild tre? Har letat efter ett par liknande! Harre fina du!
  columbine
  columbine- 4 May, 2012 at 04:41
  Hej hej! Kul att du gillar! Jag köpte dem för nästan 4 år sedan så dessvärre är de nog svåra att få tag på:(
Ebba- 3 May, 2012 at 06:59
Jätteroligt att läsa!
Sophie- 3 May, 2012 at 04:26
I love love love this post! More like them please!
Look du jour « MC SPICE COOL- 3 May, 2012 at 02:57
[...] via Columbine) Like this:LikeBe the first to like this post. Tags: columbine, look du [...]
Mashalasmycken- 3 May, 2012 at 01:20
Jättebra ideer du har!
MALIN RÖNNQUIST- 3 May, 2012 at 12:04
UNDERBART inlägg!
Anna- 3 May, 2012 at 11:20
mycket bra grej, mer sånt!
juliana- 3 May, 2012 at 11:08
salut, alors je suis heureuse de voir un renouveau sur ton blog, j'adore ce petit "how to" c'est très inspirant , et je pense que tu devrais le refaire de temps à autre car c'est un nouveau souffle que prend ce blog qui est très enrichissant, merci columbine. JULIANA
Frida- 3 May, 2012 at 10:38
WOHOO!! Du är så himla grym och inspirerande! Kom ihåg när jag vågade mig fram och hälsa på dig på H&M Hamngatan..lite pinsamt kan vissa tycka men jag tycker att du är sån himla inspiration så jag var tvungen. Keep up the good work! =) Kram Frida
  columbine
  columbine- 4 May, 2012 at 04:41
  Åh, tack så hemskt mycket!!
Mariona- 3 May, 2012 at 10:15
HISS!!!! du är underbar! har lagt mycket ansträgning pa det! Tack för inspirationen!!! och tack för allt!! :)
  columbine
  columbine- 4 May, 2012 at 04:41
  Kul att du gillar och TACK för att du följer mig här på bloggen!
Oriana- 3 May, 2012 at 09:46
Total hit! Jätte bra sätt att inspirera, tack fina Colombine =)
Mia- 3 May, 2012 at 08:59
Så efterlängtat! Verkligen en ny favorit som jag kommer att följa :) Ger en massa ny inspiration och nya infallsvinklar.. för att inte tala om en massa cravings ;)
Iselin- 3 May, 2012 at 08:54
I love this post! :) Keep going
Helle- 3 May, 2012 at 08:54
Like!! Det er jo præcis det der er fedt ved at læse blogs, at man bliver inspireret til hvordan man kan style sit tøj:)
Sari- 3 May, 2012 at 08:46
Grymt snyggt!
Anja- 3 May, 2012 at 08:36
Väldigt, väldigt bra! You go girl!
jenaly- 3 May, 2012 at 08:23
fantastic. My favorite is the last version but they are all amazing. I would wear them all. so good. you should do more of these!! http://jenalyenns.blogspot.ca/
Jennifer D.- 3 May, 2012 at 08:04
Such a nice post! I really love you style, sometimes I find myself standing in a store not really knowing what to buy and then I picture your blog in my head to get inspired :-) Would be great if you did more posts like this! Jennifer
Mette- 3 May, 2012 at 02:02
I think it is a very good post, I enjoyed reading it and will certainly try experimenting with my wardrobe pieces. I think part of what makes your style so great is that you are not afraid of trying different combinations. But please make more posts like this in the future. I would not mind a post about dresses and in particular how to wear a partydress/formal dress without it being too over the top.
Jo.- 3 May, 2012 at 01:28
HISS!!!! Super fint och super inspirerande!
Marley- 3 May, 2012 at 12:23
Columbine, this post was SO awesome, I've loved all your ideas. Thanks for all this inspiration, you're outfits are always the best :)
  columbine
  columbine- 4 May, 2012 at 04:42
  Thank you!!
Alexandra- 3 May, 2012 at 12:17
Great post! Love your way of styling and your personal style.
Cindie- 2 May, 2012 at 11:46
Thank you very much! You have such great style! One question though, are those lace-up shoes really from Zara? I love them but I don't see them Zara at all? Or are they gona be in store soon or sth? x Cindie
  columbine
  columbine- 4 May, 2012 at 04:42
  Hi Cindie! I bought them about 3 years ago, unfortunately:(
Hanna- 2 May, 2012 at 11:23
Håller med om att man alltid vill känna balansen..får inte bli för mycket hud.. Väldigt snyggt och inspirerande, själv älskar jag korta kjolar och klänningar och matchar gärna med storstickat och nerdressade överdelar:) Hanna
Theresa- 2 May, 2012 at 11:16
Totally inspired by all these different ways to rock a mini skirt! Trying these out asap! Awesome post! :) xxTheresa
january- 2 May, 2012 at 11:12
yes, love this! it should be a new mini-"series" of sorts! love the necklace in the first photo so much, and that sequin skirt in the last! and of course, your uterque coat.. incredible. january, x jessicajanuary.com
Heidi- 2 May, 2012 at 10:49
Klockrent!! HISS!
Sara- 2 May, 2012 at 10:20
Hiss! Mer sånt tack söta fina du! Har ibland svårt att sätta ihop plagg som jag gillar till nåt bra. Trädgårdsfest i maj förresten. Det kan bli kallt men är vad jag är bjuden på. Hmmmm.... Stylingtips där?
  columbine
  columbine- 4 May, 2012 at 04:43
  Hej Sara! Jag tycker du ska satsa på en klänning du känner dig bekväm i, sen kan du bara slänga på dig en militärjacka över (vill du och har du en hemma kan du även slänga på en läderväst) och så ett par bekväma klackar på det. Lycka till!
dk- 2 May, 2012 at 10:15
This was great! I am following your blog for not such a long time.. but you've just blown out the competition! love your style, esp the fact that everything I see is quite wearable and not straight from the pages of the latest fashion magazine =) have a lovely .. well.. night =)
Cajsa- 2 May, 2012 at 10:09
Snyggt! Mer sånt här!!
Hillevi- 2 May, 2012 at 09:22
Men tjena inspirationen, jag tror min minikjol åker på imorgon! Fortsätt gärna med det här!
Valerie- 2 May, 2012 at 09:17
Great miniskirt tutorial. I like the "how-to" style of post because I can admire your outfits as well as learn what you're thinking when you put them together. It is very inspiring! Thank you :)
chloe- 2 May, 2012 at 09:17
Inspirerande inlägg!!!!!!
elsaekman
elsaekman- 2 May, 2012 at 09:17
Dope inlägg Columbine!! Superfint :) Kram
  columbine
  columbine- 4 May, 2012 at 04:44
  Tack ELsa!
angelica- 2 May, 2012 at 09:15
hiss!
Louise- 2 May, 2012 at 09:03
Superbra inlägg och supersnygg som alltid! Love your style!
Tonje/myideaofstyle.com- 2 May, 2012 at 08:45
FANTASTISK BRA! JA TAKK, fortsett gjerne!! :D
Lisa- 2 May, 2012 at 08:42
Love it!!
Natalie- 2 May, 2012 at 08:35
Gillas starkt! Du är så grym, älskar din blogg galet mycket! Fortsätt så!
Ida Cederberg- 2 May, 2012 at 08:32
Snyggt och inspirerande, gillar! Fortsätt =)
Maria- 2 May, 2012 at 08:26
Tack för härlig och vårig inspiration! Du är alltid lika snygg:)
Beauty 2 weeks ago Alexandra Aronsson

At Fendi Fall 2015 make-up artist Peter Philips presented a beautiful and smudgy eyeliner look with many layers of mascara, flawless skin and glossy natural lips. Completed with a messy, undone french twist that hair stylist Sam McKnight crowned with leather headbands in red, white, black and brown. A perfect and uncomplicated look, perfect for […]

Fashion 2 weeks ago Fanny Nord

The 34-year-old supermodel Gisele Bündchen, who is the highest paid model right now, is doing her last runway appearance at Colcci during São Paulo Fashion Week next month. Don’t panic yet – she won’t hide under a rock. Gisele will still be doing campaigns and editorials. So we all can breathe out now. Puh! Moda […]

Culture 3 weeks ago Sofia Chowdhury

Beckmans x Carin Wester  A Film by Karin Bellander, Veronika Larsson and Sara Rutberg. “Our two characters share the space through a split screen. They are both occupied with a search after something undefined, which they are carrying out in their own personal way. In the beginning you only get a cropped version of their presence, since the […]

Beauty 3 weeks ago Alexandra Aronsson

Make-up wise there where few surprises at London Fashion Week, the no-make-up trend with a 90’s twist was big here too. Luckily there are always shows that stands out a little extra and this season the once I picked out all had something in common, black details! Giles Fall 2015 At Giles Fall 2015 the girls looked […]

Guys 3 weeks ago Fanny Nord

Staffan Lindström (MIKAs) is a model based in Stockholm. He has worked with Filippa K Man, Gucci, Hermès and Givenchy, Dries Van Noten just to name a few. We wanted to get to know the person behind the photos and off the catwalk and therefore we asked him 6 quick questions. Let us present the […]

Culture 3 weeks ago Sofia Chowdhury

Beckmans x Filippa K A Film by William Hesseldahl, Stephanie Abdullah and Maximillian George. “The story is told by cross-cutting between two different locations at different points in time. In the first, a woman is running away and in the other she is chasing after someone. The stories converge as the plot unfolds. Stephanie Abdallah, Maximilian […]

Fashion 3 weeks ago Fanny Nord

Now that Milan Fashion Week is over, we wanted to list the most memorable looks from the shows. Dresses, jackets and headphones – take a look and let the jaw drop! This patchwork fur coat from Salvatore Ferragamo definitely cached our eyes. Speaking of patchwork fur coats.. Here’s one in from MSGM.  Are we the only ones […]

Beauty 4 weeks ago Alexandra Aronsson

Oh, Dolce & Gabbana how I love how the two of you portrait mothers! Because that is what Dolce & Gabbana Fall 2015 was, a celebration to mothers. Classy, sexy, elegant and very feminine mothers. A winged eyeliner and red lips a messy undo with hair accessories. We have seen it before but it never […]

Fashion 4 weeks ago Fanny Nord

Missoni followed the stream this season and did as all of the big names – aimed for the seventies. While the others took inspiration from the fashion, Missoni Fall 2015 really reminded us of the interior colors and the retro furniture. The colors looked like they were taken straight from a sofa in a retro […]